Tonade bilrutor och solfilm gör bilen bekvämare​​​​​​​

Visste du att solfilmsskydd kan reducera värmen i bilen med upp till 60 procent? Låt passagerare åka med i din bil utan irriterande solljus och värme i ansikte och ögon. Tonande bilrutor och solfilm skyddar mot UV-strålning och sänker effektivt temperaturen. Det gör bilkörningen behagligare för dig och klimatet i bilen blir skönare för passagerarna. Tonade rutor skyddar också UV-strålning från att ta sig genom glasrutorna och minskar därmed risken för blekt bilklädsel. Du behöver inte heller ha bekymmer med tillfälliga solskydd som fäster dåligt och inte täcker hela rutan. Se till att få solfilmen snyggt och tryggt monterad, så får du en bil som är behagligare att åka i året om och under många år. Hos JLS Bilvård i Gävle får du 10 års garanti på monteringen och ett resultat som gör dig nöjd. Vill du veta mer – och få en offert?

Vad kostar det att tona bilrutorna med solfilm?

Priset varierar beroende på bilmodell och designen på rutorna. Vissa bilmodeller har välvda rutor, främst bakrutor, och det påverkar prisbilden. Priset beror också på hur många rutor du vill tona. Hos JLS Bilvård får du alltid en offert med fast pris beräknat på just din bil. Priset ligger oftast mellan 3 500 kr och 5 500 kr och några av de allra vanligaste bilmärkena hos kunder som beställer solfilm är Volvo, Audi och BMW. I priset ingår 10 års garanti och lånebil finns att låna vid behov. Vill du veta mer om vad solfilmsskydd kostar för din bil? Vill du få en offert?

Solfilm ger skydd – men får inte sättas på alla rutor

När du väljer att tona bilrutorna med hjälp av solfilm är det viktigt att komma ihåg att den inte får påverka förarens synfält. Enligt lag är det inte tillåtet att sätta solfilm på bilens främre sidorutor. Du kan alltså bara sätta solfilm bakom B-stolpen och bakåt. Tänk också på att om du blir stoppad av polis och du har för mörk toning som är monterad framför Bstolpen eller på främre sidorutorna, kan du bli ombedd att ta av solskyddsfilmen innan du får köra vidare. Bilar som har felaktigt tonade rutor får också anmärkning på Bilprovning och blir inte godkända. Läs mer på transportstyrelsens hemsida.

​​​​​​​Alla bilar kan få ett bekvämare klimat med hjälp av solfilmsskydd. Idag kan nya bilar ha fabrikstonade rutor, vilket består av ett färgat skikt i glaset, men vill du ha riktigt bra skydd mot UV-strålning och framförallt värme, är en solfilmsskydd fortfarande ett alternativ med flera fördelar. Solfilm ger ett bra insynsskydd när bilen är parkerad, vilket gör att det blir svårt för utomstående att se vad du har valt att lämna kvar i bilen. Är olyckan framme minskar risken för glassplitter i bilen eftersom filmen hjälper till att hålla ihop skärvorna. Det gör stor nytta, även om filmen inte klassas som en säkerhetsfilm.

Satsa på kvalitet och få ett bra resultat på ditt solfilmsskydd

När det handlar om att montera solfilm snyggt med hög kvalitet krävs en ren glasyta, precision i mätningen och utskärningen av solfilmen samt skicklig montering. Hos JLS Bilvård börjar alla uppdrag med att bilens rutor tvättas noggrant, och ibland krävs en tvätt av hela bilen. Genom att ta hänsyn till detaljer och vara noggrann får bilens rutor en bra fästyta för filmen inför montering. Vissa bilmodeller kräver att dörrsidor och paneler demonteras för att solfilmsskyddet ska kunna monteras rätt och exempelvis även fästas ned i nedre tätningslisten på nedvevningsbara rutor. Det gör att filmen sitter bättre och längre.

​​​​​​​Varje bil som monteras hos JLS Bilvård får en måttanpassad solfilm som skärs ut exakt efter bilens fönstermått. Välvda rutor kräver också att filmen värms upp och formas för att kunna följa glasets form och få en perfekt passform. Själva monteringen av solfilm görs i en anpassad verkstadslokal med extra bra belysning och höga krav på renlighet och avsaknad av damm. Det gör att du inte får en montering där dammpartiklar och smuts riskerar att hamna mellan bilglaset och solfilmen

Hur lång tid tar det att sätta på solfilmskydd och få tonade rutor på din bil?

Du kan räkna med att få lämna bilen ett dygn, och om det behövs får du alltid en lånebil under den tiden. Monteringsarbetet är inte det som tar mest tid, däremot kräver förberedelserna som tvättning och rengöring noggrannhet och är en viktig bit i ett lyckat resultat. Det är också viktigt att bilen får torka ordentligt innan du får tillbaka den så att slutresultatet verkligen är så bra som det ska vara, utan fula luftbubblor och damm mellan glas och solfilm. Du ska bli nöjd när du hämtar din bil, och du får alltid garanti på arbetet. Vill du veta mer?

Goda råd när du väljer nyans på solfilmsskydd

JLS Bilvård erbjuder sju olika nyanser av solfilm och bara av solfilmsleverantörer som kan leverera hög kvalitet. Det är ett urval som grundar sig på över tjugo års erfarenhet och praktisk kunskap kring montering av solfilmsskydd. Vilken nyans av solfilmsskydd som passar dig bäst beror på olika saker. Kanske vill du ge bilen en nytt utseende eller så väljer du nyans efter mer praktiska skäl. För dig som har hund i bilen kan en mörkare nyans på sidbagagerutor vara viktigt, men där en något ljusare nyans i bakrutan ger en bra sikt vid backning. Tillsammans provar vi ut rätt nyans till dig och skapar en snygg utsida och behaglig insida i din bil. De olika nyanserna kan du titta på i provhäften, och oftast finns det även bilar inne för pågående montering som du kan jämföra med.

Solfilm skyddar hund mot värmen i bil

Du som är hundägare kan med tonade bakrutor och solfilm minska värmen i bilen och skydda hunden mot obehagliga och även farliga temperaturer. En bil som står i solen blir snabbt varm, där en dagstemperatur på 25 grader kan ge en temperatur i bilen nära 50 grader. Varje år drabbas hundar av värmeslag för att de suttit för länge i en bil med dålig ventilation och dåligt skydd mot värmen. Med solfilm kan du minska värmen dramatiskt. Tänk på att aldrig lämna hunden i en bil i värmen utan vatten och möjlighet till en behaglig temperatur med genomströmning av frisk luft. Här kan du läsa om hur snabbt temperaturen i en bil förändras när solen är framme och vad som gäller för transport av hund i bil. Läs mer hos Svenska Kennelklubben.

Min erfarenhet av solfilmsmontering

Jag har monterat solfilm i över 20år och genomgått flera utbildningar och har hunnit skaffa mig mycket erfarenhet. Har bl.a blivit Elite-certifierad av företaget solfilmsgruppen i Stockholm. Det innebär att alla uppdrag uppfyller högt ställda krav på montering, service och materialkunnande.​​​​​​​

100% nöjda kunder

Mycket tid läggs ned på varje jobb. Till exempel behålls alla bilar över natten för att hinna torka och kunna bedöma slutresultatet innan leverans.
Varje solfilmsmontering registreras med information om toningsgrad och typ av film. Detta för att kunna återställa filmen vid exempelvis en skada.

10 års garanti lämnas på montering och material.

​​​​​​​För att förenkla för Dig ingår alltid lånebil.
IMG 0224IMG 0224
IMG 0224
IMG 0119IMG 0119
IMG 0119
IMG 0037IMG 0037
IMG 0037
IMG 0380IMG 0380
IMG 0380

Vet Du någon mer som vill montera solfilm?

isåfall lämnar jag grupprabatter.
2 bilar 10% rabatt
3/ flera bilar 20% rabatt
IMG 0300IMG 0300
IMG 0300