Vårda bilen med keramiskt lackskydd

Keramiskt lackskydd handlar om att vårda bilens utseende och lack. När du gör en lackförsegling och väljer ett keramiskt lackskydd skyddar du bilen mot smuts, flygrost, insektsfläckar och föroreningar. Samtidigt blir bilen lättare att tvätta, har bättre lyster och djupare färg i sin lack – och ser helt enkelt snyggare ut. Keramiskt lackskydd ger en effekt som kan hålla under väldigt långt tid, ofta flera år om du sköter bilen rätt efter behandling. Med keramiskt lackskydd fäster inte smuts lika hårt och djupt, och blir lättare att ta bort. Var rädd om din bil och gör biltvätten enklare och effektivare. Boka in keramiskt lackskydd hos JLS Bilvård.

Därför ska du hand om bilens lack

En välskött lack är en viktig del av en bil i god kondition, och med en snygg lack har du en bil som både ser ny ut och känns nyare längre. De två främsta fördelarna med lackskydd är att lacken blir blankare och din bil får ett bättre skydd mot pollen, smutspartiklar i luften, fågelträck och insekter som sliter på lackens glans och yta. Att göra ett keramiskt lackskydd är en investering idag för att hålla din bil snygg och ren, men också en investering i bilens framtida andrahandsvärde. Det är en förhållandevis liten investering som kan ge bra utdelning när det är dags att sälja bilen vidare.

Går det att lägga ett lackskydd själv?

När du väljer en professionell behandling hos JLS Bilvård får du inte bara produkter som är utprovade med över tjugo års erfarenhet inom bil- och lackvård, utan också en lackskyddsbehandling som lägger stort fokus på grundarbetet. Ett lyckat keramiskt lackskydd bygger på ett noggrant förarbete där lacken görs rent från grunden. Hos JLS Bilvård ligger därför 70 procent av arbetstiden i ett lackskydd på rengöring, grundarbete och borttagning av repor. Allt arbete görs i lokaler med specialbelysning och där damm, smuts och fukt som kan påverka lackskyddets resultat negativt är eliminerade. Du får också möjlighet att ha en lånebil under den tiden din bil är inlämnad. Målet är alltid att du som är kund ska bli nöjd. Det är få av mackens kemiska produkter som kan konkurrera med det. Det finns olika paket du kan välja och priset anpassas efter bilens lackstatus. Vill du veta mer – och få en offert?

Goda råd inför beställning av keramiskt lackskydd

Det finns olika nivåer av vad ett keramiskt lackskydd kan kosta, men satsa på kvalitet och satsa på en bilvårdare som ser till att lacken blir ren, fläckfri och fettfri innan behandling. Det är nyckeln till ett bra resultat och en lackförsegling som håller vad den lovar. Fråga gärna flera bilvårdsfirmor innan du bestämmer dig. Om du vill se hur resultatet blir efter att en bil har fått lackskyddsbehandling, följ JLS Bilvård på Instagram och Facebook. Det finns olika sätt att göra keramiskt lackskydd och ta gärna reda på hur behandlingen går till innan du beställer. Att ett grundarbete ingår innan förseglingen är avgörande. JLS Bilvårds metod bygger på erfarenhet, ständig utveckling och produkter som levererar. Läs mer om hur en behandling går till längre ner på sidan. Efter behandling får du dessutom skötselråd och produkter som hjälper till att hålla lacken fin i flera år.

Så här läggs ett keramiskt lackskydd

Rengöring
Det viktigaste av allt. Utan en riktig rengöring blir slutresultatet dåligt, skyddet kommer inte att hålla speciellt länge och att din bil inte får den lyster som faktiskt är möjlig. För att lackskyddet ska fästa på bästa sätt är en ren yta A och O. Hos JLS Bilvård blir bilen tvättad i omgångar och i flera steg för att skonsamt ta bort smuts, fett, rester av asfalt och tjära, döda flugor och andra insekter samt träck från fåglar och flygrost. Flygrost är små bruna fläckar som kommer av att järnpartiklar virvlar upp från dubbdäck och sätter sig i lacken. Får flygrost sitta kvar, bildas rost och även en ful gul färg. I rengöringen ingår också tvätt av fälgar för att få bort bromsdamm och rengöring i dörrgångar och tankluckor med mera.  

Rekonditionering
För att få lackskyddet att fästa på bästa sätt krävs olika typer av polering. Polering används också för att ta bort repor och putsa upp lackens lyster. Observera att en helt ny bil också mår bra av en försegling av lacken. Det skyddar den nya och oförstörda ytan. Bilar som har tagits i trafik och bilar som har körts länge, där lacken är sliten, får en noggrann polering och översyn av lackens kondition. Först får lister och känsliga detaljer skydd med hjälp av maskeringstejp. Bilens lack ses över med speciell belysning, och sedan anpassas poleringen efter skicket på lacken, från en enkel enstegs-lackrengöring och glanshöjare till en avancerad tvåstegspolering. Med hjälp av billyftar på plats kan alla olika biltyper hissas upp, vilket ger en bra överblick av alla karossytor. Beroende på hur mycket av lacken som behövs poleras och hur djup polering som krävs, finns det tre olika nivåer av polering att välja mellan.

Skydd genom keramiskt lackskydd
Beroende på vilket skydd din bil behöver, förseglas den blanka lacken med hjälp av olika produkter. På din bil används endast produkter som är utprovade av JLS Bilvård och som bygger på över tjugo års arbete med bilvård och lackskydd. Det betyder att du får ett skydd som ger kvalitet och som ger din bil ett skydd som klarar ett nordiskt klimat. Hur länge det sedan sitter beror på hur väl bilen vårdas, men ett väl utfört lackskydd har alla möjligheter att sitta under flera år. I en lackskyddsbehandling ingår tvätt- och schampoprodukter utan extra kostnad. Använder du dessa behövs inga extra underhållsbehandlingar. Vill du veta mer eller boka tid?

Vad är lackskydd – och hur länge håller keramiskt lackskydd?

Ett keramiskt lackskydd kan hålla flera år, men mycket hänger på hur du vårdar och tvättar bilen. Att tvätta bilar är en konst, och här nedan kan du läsa mer om hur du tvättar bilen bäst. Tvätta alltid en bil med keramiskt lackskydd för hand. Tänk på att få bort all lös smuts från bilen innan du börjar schamponera, annars finns det stor risk att du repar bilen när grus och smuts ligger kvar på lacken och du gnuggar med en svamp ovanpå. Ett gott råd är också att använda microfiberduk istället för sämskskinn vid torkning. Den glider lättare på ytan i jämförelse med ett sämskskinn och är därför säkrare mot torkrepor. Framför allt är den tvättbar, så att du alltid kan vara säker på att du använder en ren duk på bilen. Använder du sämskskinn, se till att du har olika skinn till kaross och exempelvis dörrlister så att du inte får upp grus och smuts på lacken. Efter att din bil är färdigbehandlad hos JLS Bilvård ingår både schampoprodukter och tvätt- och skötselinstruktioner, så att du själv kan underhålla lackskyddet på bästa sätt. Uppstår det några frågor kring bilvård och din bil är du alltid välkommen att höra av dig.
CeramiOne® -Keramiskt lackskydd

Tydlig effekt som gör tvätten kul
Lång hållbarhet
Powerlock -Polymer lackskydd