TVÄTTGUIDE

Stå inomhus när du tvättar. Undvik att enbart spola av bilen, istället tvätta alla steg som nedan vid varje tvätt, så slipper Du problem med kalkfläckar.

KALLAVFETTNING (använd vid behov)
Kallavfettning löser asfalt, tjära, och salt, behöver ibland användas vintertid.
Låt verka några minuter, ett tips är att lägga ett förtvättmedel (se nedan) ovanpå, vänta ytterligare några minuter och skölj av.

HÖGTRYCKSSPOLNING
Det viktigaste momentet i tvätten är den inledande avsköljningen med högtryckstvätt.
Det är viktigt att vara noggrann med detta moment. Spola noga så att all lös smuts sköljs av lacken, annars finns risk för repor när Du senare använder tvättsvampen.

FÖRTVÄTT
Är det svårt att få bort lös smuts med högtrycksspolning så använd Primus (blandas 1:20) i tryckspruta, lägg på några minuter och skölj.

SCHAMPONERING
Tvätta bilen med ett schampo som skummar bra, jag rekommenderar att Du använder Semperschampo (ca 1kapsyl i 10L vatten) Använd svamp eller tvätthandske.
Använd rena produkter vid varje tvätt, släng svampen efter varje tvätt eller tvätta tvätthandsken ofta.

VARJE 5:E TVÄTT
Tvätta som ovan fast byt ut Semperschampo mot Purificaschampo (ca 5 kapsyler i 10L vatten) ,

ENDAST VID BEHOV, UNDERHÅLLSBEHANDLING: Tvätta med Purifica, när du sköljt av bilen och den fortfarande är blöt tvättar du med Revitaxschampo( ca 5 kapsyler i 10L vatten), viktigt att tänka på är att detta inte får torka, tvätta därför inomhus och på mindre ytor och skölj direkt av. Avsluta med att skölja av hela bilen noggrant.

AVSKÖLJNING
Skölj av bilen med mycket vatten.
För att underlätta torkningen är ett tips att avsluta avspolningen med att använda vattenslang med självtryck och lägga en vattenstråle på tex. tak och huv.
Då spricker vattnet upp och Du behöver bara torka bort det vatten som blir kvar, se filmen på www.jlsbilvard.nu/lackskydd/tvattguide

TORKNING
Avsluta med att torka bilen. Detta är viktigt för att undvika kalkrester på lacken som kan försämra effekten på lackskyddet. Använd en speciell microfiberduk.

UNDERHÅLL
För att få så lång hållbarhet som möjligt på ditt lackskydd, rekommenderar jag att du använder Semperschampo plus att du använder Purificaschampo i kombination med Revitax underhållsschampo var 5:e tvätt. Dessa produkter ingår i det tvättkit du får när du gör ett lackskydd. Behöver du fylla på så finns produkterna att köpa på plats.

Har Du tvättfrågor? skicka ett sms på 0704-556849.

Lycka till!
Med vänlig hälsning Johan