Lätt att tvätta
Högre glansvärde
Bevara nybilskänslan
Skydd mot skador


Det är de 4 viktigaste fördelarna med att skydda din bil med ett lackskydd och då främst ett keramiskt skydd.

De flesta som prövat ett bra keramiskt lackskydd inser fördelarna och vill ha det på alla sina bilar.

Med ett bra keramiskt skydd behöver du inte använda flera och starka kemikalier för att tvätta olika delar av bilen, vilket förenklar det hela.
Det räcker oftast att använda ditt vanliga bilschampo.

Hur går ett lackskydd till?
Jag delar in ett lackskyddsjobb i 3 steg:

1. Rengöring
2. Rekonditionering
3. Skydd

1. Rengöring
Bilen tvättas i flera steg med flera produkter anpassade för att skonsamt ta bort smuts i olika former. Tjära, insekter, flygrost( små bruna fläckar som syns tydligt på vita lacker) bromsdamm på fälgar m.m. Efter den så kallade avfettningen svampas bilen med ett skonsamt schampo, alla dörröppningar, fälgar grillar m.m. rengörs. Känns lacken fortfarande ojämn används en lera som tar bort ingrodd smuts. Bilen torkas sedan med en microfiberduk.

2. Rekonditionering
Känsliga lister och plastdetaljer skyddas med maskeringstejp. Är bilen tagen i trafik poleras alla lackerade ytor, Detta görs för att få ytan så ren som möjligt så lackskyddet får bra vidhäftning. Är bilen begagnad kan det bli aktuellt med en lackkorrigering som innebär en ofta tvåstegs polering för att ta bort repor och andra skador. Det finns 3 olika nivåer på polering beroende på skicket på lacken.
Efter detta tvättas hela karossen med medel för att ta bort rester av polermedel och lyfta smuts ur porerna i lacken.

3. Skydd
Beroende av vilket lackskydd du väljer till din bil är det olika moment som görs men det gemensamma för alla lackskydd är att den nu helt rena och blanka lacken förseglas och ges ett långvarigt skydd som håller flera år. Bilen håller sig blank och blir mycket lätt att tvätta och hålla ren.

Lackskydd av ny bil
Det finns bara fördelar med att skydda bilen direkt när den är ny.
Dels skyddas den nya lacken från början när ytan är så bra den kan vara och resultatet på skyddet blir oftast mycket bra eftersom lacken inte hunnit bli smutsig så skyddet fäster därför extra bra.

Hur ofta behöver jag göra ett lackskydd?
​​​​​​​Ett lackskydd håller länge( flera år) och behöver inte göras om ofta, däremot behövs ett underhåll med jämna mellanrum och det sköter du lätt själv. När du gör ett lackskydd får du med ett "tvättkit" som innehåller speciella schampon som underhåller skyddet.
Vill du hellre att jag sköter underhållet så går det naturligtvis också bra.
Blir det däremot repor eller andra skador som behöver poleras bort så behöver lackskyddet göras om.